logo SOIJ

 

Bijzonder Bach-concert op zaterdagmiddag 7 oktober 


 

Zaterdag 7 oktober zal er een zeer bijzonder Bach- concert plaatsvinden in de Oude St.Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2, te IJsselstein, door Jörg Reddin, organist van de Johann-Sebastian-Bach-Kirche in Arnstadt (D) m.m.v.  Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein, organist van de Jacobikerk in Utrecht.

Stichting orgelcultuur IJsselstein heeft  - in samenwerking met de Concertcommissie van de Oude St.Nicolaaskerk van IJsselstein - Jörg Reddin, organist van de Johann-Sebastian-Bach-Kirche in Arnstadt (D) gecontracteerd. We zijn bijzonder vereerd dat hij dit concert wil verzorgen. Jörg Reddin is een van de opvolgers in rechte lijn van Johann Sebastiaan Bach. Hij is een internationaal beroemd, rijk getalenteerd musicus en tijdens dit concert te beluisteren op het Van Vulpenorgel als organist. Ook zal hij als bariton een bijdrage leveren waarbij hij begeleid zal worden door organist, Gerrit Christiaan de Gier. 

Na afloop van het concert wordt de bezoeker een consumptie aangeboden en is er gelegenheid de musici persoonlijk te ontmoeten.
Het is eveneens mogelijk de speeltafel van het Van Vulpenorgel te bezichtigen.

Het concert op 7 oktober 2023, begint om 15.30 uur, vanaf 15.00 uur is de kerk open.

Toegang gratis - maar wel wel wordt uw vrijwillige bijdrage op hoge prijs gesteld, gezien de extra kosten die met het bezoek van Jörg Reddin gemoeid zijn.

 

      2023 10 07 Jorg Reddin

         Jörg Reddin, organist van de Johann-Sebastian-Bach-Kirche in Arnstadt (D)

 


 

Juni 2023: Leerlingen Cals College maken kennis met het Orgel in de Oude St.Nicolaaskerk

Klik hier voor de foto's