logo SOIJ

Op zaterdag 8 oktober 2022 zal in samenwerking met de plaatselijke organisten een workshop plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, te IJsselstein op het Van den Berg & Wendt orgel. De workshop wordt gegeven door stadsorganist van IJsselstein, Gerrit Christiaan de Gier.

Centraal staan de ‘Voorspelen, intonaties en zettingen’ uit het Liedboek 2013 van de hand van componist Theo Teunissen, ook woonachtig te IJsselstein.

De muziek is gebaseerd op veelal nieuwe liederen en hebben het kerkelijk jaar als uitgangspunt. De bundels zijn in drie delen uitgegeven door Boeijenga te Leeuwarden.

De indeling van de middag is als volgt:
13.00 uur ontvangst
13.15 - 15.30 uur workshop
15.30 - 16.00 uur pauze
16.00 - tot ca 16.45 uur afsluitend concert, door Gerrit Christiaan de Gier, met samenzang van liederen uit Liedboek 2013.

Degenen die actief aan de workshop willen deelnemen kunnen zich opgeven bij Gerrit Christiaan de Gier, tel; 030 688 8966 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Actieve deelname kost €25,-.

Ook is het mogelijk om alleen als luisteraar de workshop te volgen. Dan zijn de kosten  €10,-

Voor het afsluitende concert hoeft men zich niet op te geven, de toegang is vrij.
Wel zal er een vrijwillige bijdrage worden gevraagd na afloop van het concert ter bestrijding van de onkosten.

Er is de mogelijkheid dat deelnemers van de workshop mee kunnen doen met het concert, met 1 van de bewerkingen die in de workshop zijn behandeld.

 

Workshop OK